Újragondolt családvédelmi program – avagy az érem másik oldala - Végh Viviána Anna
Tanulmányunkat a következő módon építettük fel: az első részben több hazai és nemzetközi szakirodalom segítségével adunk egy általános helyzetképet a nemzetközi és a magyar népesség helyzetéről. Bemutatjuk, hogy hogyan változik a gyermekvállalás, majd ezután rátérünk a két fő témánkra, mely a spontán elvetélés és az IVF-kezelés. Az előbbi esetében ismertetjük a problémát és annak nagyságrendjét, az utóbbinál pedig felvázoljuk, hogy jelenleg mi a bevett szokás ezekben az esetekben. Ezt követően a 3. fejezetben ismertetjük a dolgozat készítése során alkalmazott módszereket, majd a 4. fejezetben pedig bemutatjuk munkánk célját. Ezután pedig felvázoljuk az általunk ajánlott megoldást a spontán vetélés esetében, majd ahhoz hasonlóan javaslatokat teszünk a lombikhoz kapcsolódó problémák megszüntetésére. Ezen a programok lehetőséget adnak az érintetteknek, hogy még többet tehessenek a gyermekvállalásért.