Alapanyaghiány a pandémia idején - Vida Kata
Az elmúlt éveket nagyban befolyásolta a 2019-ben kialakult járvány, a Covid-19. A vírus mindenre kihatással volt és mindenki életébe változásokat hozott. Az új körülményekhez alkalmazkodniuk kellett a vállalkozásoknak is, akik egy még általuk ismeretlen helyzettel és új problémákkal kerültek szembe. Gazdaságilag nézve voltak olyan cégek, akik győztesként jöttek ki a helyzetből, de általá-nosságban inkább azt lehet elmondani, hogy a szervezetek is megszenvedték ez az időszakot és sokan el is bukták a fennmaradásért vívott harcot. A vírus egy egész láncreakciót indított el az egész világban és kihatással volt minden vál-lalkozásra és közintézményre is, mint például a kórházakra és az iskolákra is. A dolgozatomban az egyik következményét vizsgálom a vírusnak, ami a globálisan kiala-kult alapanyaghiány. A duális gyakorlati helyemen én is érzékeltem egyes következményeit, amik miatt felkeltette az érdeklődésemet a téma és arra motivált, hogy kutatást készítsek róla.