Szerencse (vagy befektetés) a szerencsejáték? - Dömötör Dorina
Dolgozatommal egy népszerű, sokak által ismert tevékenységet vizsgálok közgazdasági szempontból, hiszen ma már ez sem csupán egy játék, hanem sokak által akár befektetési formaként kezelt megoldás, vagy rosszabb esetben egy függőség. A kutatás eredménye a sportfogadás múltjának feltárása, a sportfogadók karakterisztikájának megadása, a szakirodalomban szereplő személyiségtípusoknak történő, valamint befektetési lehetőségként való megfeleltethetőség vizsgálata. Kutatásommal gazdagítani kívánom a téma kapcsán fellelhető, jelenleg hiányosnak értékelhető empirikus kutatások körét.