Könyvelni vagy könyveltetni? - Horváth Fanni
Kutatásom módszertanilag egy értékelő és feltáró kutatás, más szempontból kvalitatív kutatás, illetve magában foglal kvantitatív adatelemzést is. A kvantitatív adatok egyaránt szekunder ésprimer adatforrásokból származnak. A primer adatgyűjtés során online kérdőív segítségével a számviteli, könyviteli tevékenységet folytató szakemberek véleményére koncentráltam, hiszen ők tudnak objektív képet adni a szakma helyzetéről. A dolgozat szekunder kutatási részében, a szakirodalom feldolgozása során rendszeres irodalomkutatást folytattam, kiegészítve online keresésekkel az elméleti háttér részletes, pontos reprezentációjához. A piaci kitekintéshez adatbázis kutatást alkalmaztam. Az adathalmazt statisztikai módszerekkel elemeztem. Jelen kutatásom eredménye a jelenlegi könyvelő és kiegészítő programok értékelése, a digitalizáció térhódítási potenciáljának felmérése, a könyvelő szakma potenciális jövőjének felvázolása. Kutatásommal gazdagítani kívánom a témában fellelhető empirikus kutatások körét, illetve későbbi hasznosítása lehetséges különböző a számviteli- és könyvelő szakmával, könyvelőprogramokkal kapcsolatos további publikációk, felmérések során.