Valóban Zalaegerszeg lenne az a hely, "ahol megtalálod a jövőd"? - Németh Dorka
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy Zalaegerszeg miért is használja a „Zalaegerszeg, ahol megtalálod a jövőd” szlogent? Mi alapozza meg ezt a kijelentést, mivel támasztható alá ez a bizalmat keltő ígéret? Dolgozatom végére nemcsak erre a kérdésre kapjuk meg a választ, hanem arra is, hogy miért tud példakép és benchmark lenni más városok számára, hogyan tud példát mutatni a város a legfontosabb kihívások kapcsán úgy, hogy felelős döntéshozatalt tanúsít, mellyel a város és a bolygó számára is win-win helyzetet teremt. Kutatásom fő témája Zalaegerszeg város PSR (Public Social Responsibility) stratégiájának vizsgálata a fenntartható fejlődés és a sportfejlesztések jegyében. Kitekintést teszek a fenntartható fejlődésre, mint napjaink egyik legnagyobb kihívására. Ezzel összefüggésben vizsgálom a társadalmi közfelelősség-vállalási stratégiákat mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, továbbá analízist készítek arról, hogy Zalaegerszeg város milyen módon tud hozzájárulni a munkahelyi jólléthez, milyen eszközökkel tudja a lehető legmagasabb szintre emelni ezt a területet fókuszálva a sportfejlesztésekre.