A vállalati szféra felelősségvállalása a folyamatos, kiszámítható és naprakész tudással rendelkező munkaerőellátottság érdekében - Németh Klaudia
Kutatásom során a vállalati szféra felelősségvállalásának szerepét vizsgálom a munkaerő-ellátottság javításának érdekében. Fő kutatási kérdésem: milyen intézkedések és gyakorlatok segítik elő a folyamatos tudással rendelkező munkaerőpiac kialakítását? Emellett megvizsgálom a vállalati szféra szerepét az oktatásban és képzésben, valamint a munkaerő-piaci trendek és kihívások hatását az üzleti döntésekre és stratégiákra. Továbbá szeretnék rávilágítani arra, hogy a motiváció fontos eszköze a gazdaság fejlődésének, s nagyban hozzájárul a munkavállalók munkához való hozzáállásához, teljesítményéhez, végezetül pedig a vállalati szféra folyamatos gazdasági növekedéséhez. Dolgozatom elméleti részében elsőkörben napjaink HR kihívásainak nehézségeit szeretném részletesen bemutatni. Ezek a kihívások változóak és összetett jellegűek, és hatással vannak a munkaerő menedzsmentjére, a munkavállalók teljesítményére és a vállalati stratégiára. Továbbá, szeretném ismertetni a munkaerőpiacon jelenleg aktív generációkat, valamint igényeiket, majd pedig definiálni a motivációt és típusait. Végezetül pedig a vállalati oktatási rendszer típusait és trendjeit mutatom be, valamint az oktatás és a motiváció kapcsolatát ismertetem a munkaerőpiac vonatkozásában.