Vezetőképzés - avagy a vállalat alappillére a jól képzett szakember - Nagy Ramóna
Nagyon örültem, hogy a vállaltnál végezhettem a kutatásom, és így betekintést nyerhettem az EGIS tréningjeinek világába. A téma iránti személyes kötődésem csak tovább erősödött, a vezetőkkel történő beszélgetések még inkább megerősítettek abban, hogy a téma aktuális, és nagy hangsúlyt kell fektetni a humán erőforrás fejlesztésére. Sosem szabad a tanulást abbahagyni, mindig törekedni kell a jobbra és a még tökéletesebbre, ezért is fogalmaztam meg befejezésemben az építő jellegű javaslatomat. Szakdolgozatom legfőbb célja az volt, hogy olvasóim mélyebben megismerkedjenek a témával. Tisztában legyenek azzal, hogy ez a kérdéskör milyen módon épül be a szervezet életébe, és ezáltal a vezetők hogyan válhatnak még fontosabb alappilléreivé a vállalatnak. Eközben kifejtettem a vezetői tréningekről kapott képet, és levontam az általam vélt következtetéseket. A vezetők is tudják, hogy ők a siker bázisai, az ő tudásuk nélkül nem egészülne ki a piramis. Tisztában vannak vele, hogy ők körvonalazzák a vállalat egészét, ők irányítják a szálakat, tehát a kezükben van a megoldás kulcsa. A megoldás pedig az életen át tartó tanulás.