Vállalati számlavezetési kínálat az OTP Bank Nyrt. vállalati ügyfelei számára - Horváth Róbert
Szakdolgozatom elején ismertetem szakdolgozatom célját, hogy hol is töltöttem a gyakorlatom, majd bemutatom az OTP Bank Nyrt. –t a kezdetektől, beszélek a stratégiájáról, küldetéséről, jövőképéről. A következőkben a KKV szektor jellemzőit ismertetem, hogy milyen kritériumoknak is kell megfelelni hogy egy vállalkozást ezen szektorba soroljuk. Ezután szemléltetem az aktív vállalkozások számának megoszlását 2012-es adatok alapján az Európai Unió 27 tagországában, a foglalkoztatottak megoszlását a vállalkozói méretkategória szerint. Ezt követően az itthoni adatokat vettem a nagyító alá ahol megnéztem a magyarországi vállalkozások számának megoszlását 2012-es adatok alapján, és összehasonlítottam ugyanezen Európai Uniós adatokkal. Összehasonlítottam a foglalkoztatási arányt Magyarország és az EU viszonylatában. A következő eleme a dolgozatomnak a mikro és kisvállalati szegmens besorolás az OTP Bank Nyrt. –ben. Ezt követően térek rá szakdolgozatom címének elemi tárgyalására a vállalkozási számlacsomagok összehasonlítására. Kezdésként az induló számlacsomagokat ismertetem az OTP Bank kínálatából, s ezt követően az egyiket összehasonlítom két konkurens bank azonos ajánlatával. A haladó kisvállalkozói számlacsomagok ismertetésével folytatom ugyanúgy az OTP Bank termékpalettájából, s ezeket is összehasonlítom konkurens bankok azonos kategóriájú ajánlatával. Ezt követően a specifikus tevékenységre szabott ajánlatokat ismertetem az OTP Bank kínálatából, amelyeket összehasonlítottam azonos tevékenységre vonatkozó ajánlattal konkurens bank termékpalettájából. Ezután a Devizaajánlatokat ismertettem, s egybevetettem azonos ajánlattal másik hitelintézettől, s legvégül a profi kisvállalkozói számlacsomagokat ismertettem az OTP Bank kínálatából, s viszonyítottam egy konkurens hitelintézet ajánlatához.