A Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerve által folyósított egészségbiztosítási ellátások és utazási költségtérítéssel kapcsolatos tevékenységének bemutatása - Németh Krisztián
Dolgozatomban arra törekedtem, hogy a Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szervének bemutatása által részletesen leírhassam azokat a feladatokat, munkafolyamatokat, érdekességeket, amelyeket a szakmai gyakorlatom során megismerhettem, esetlegesen elvégezhettem. Remélem, szakdolgozatom pontos képet mutat arról, hogy milyen felépítése és fontos feladatai vannak a Zala Megyei Kormányhivatal Egészségbiztosítási Pénztár Szakigazgatási Szervének. A 14 hetes gyakorlat alatt sikerült közelebbről is megismerkednem a fent leírtakkal és elsajátítanom a lényegesebb dolgokat. Emellett betekintést nyertem az ügyintézésébe és munkafázisaiba, majd magam is részt vettem benne. Megismerkedtem egy számomra addig ismeretlen programmal, amellyel én is nap, mint nap dolgoztam a gyakorlatom során, mivel az ITP 2000 támogatásával történik többet között az iktatás és az igényelbírálás is. Az ellátások közül azért a baleseti táppénz megállapításának ügyviteli rendjét ragadtam ki, mert a többihez képest rendkívül speciális és egyedi. Minden eset más és más, ebben az esetben pedig ez a kijelentés hatványozottan igaz. Az Egészségbiztosítási Alapból utazási költségtérítés címén nyújtható támogatás megállapítása és eljárási szabályai pedig azért voltak számomra érdekesek, mert mindenkinek hasznos és fontos lehet ez az ellátás, ha a lakhelye nem az egészségügy szolgáltató szomszédjában van.