A termelés folyamata és anyag nyomonkövetési rendszere - Kámán Katalin
Dolgozatom célja az volt, hogy bemutassam az Elanders Hungary Kft.-t. Azon belül is a saját vállalat irányítási rendszerét, a termelés tervezését, irányítását és az ehhez kapcsolódó informatikai hátteret. Az első fejezetekben ismertettem az Elanders Hungary Kft. történetét, tevékenységi körét. Ez után szemléltettem, hogy milyen nyomtatási módokat használ, milyen színrendszerekben dolgozik, és hogy milyen programokkal kezelik a nyomdakész anyagot. Aztán egy organizációs ábrán a vállalat szervezeti felépítését mutattam meg. Ezt követően, pedig a cég termékeit és azt, hogy milyen technikával képes biztosítani a kiváló minőséget és ezáltal milyen referenciákkal rendelkezik. Később bemutatásra került a PrintPlus vállalat irányítási rendszer, a termelés tervezése, hogy hogyan is épül, fel egy tervező tábla ezzel miként lehet megtervezni a gyártást. Majd ismertettem a nyomda gyártási folyamatát és e folyamat nyomon követhetőségét a napi jelentés által.