Költségvetési szerv vagyoni és pénzügyi helyzetének bemutatása a Zala Megyei Kórház gazdálkodásának tükrében - Ruis Dóra
A szakdolgozatom témája egy költségvetési szerv vagyoni és pénzügyi helyzetének bemutatása különböző mutatószámokkal. A dolgozatom elején részletezem a Zala Megyei Kórház kialakulását az 1848-as évektől egészen napjainkig. A kórház szervezeti felépítését azon belül felsorolom az osztályokat, az intézet feladatát. Következő részben a beszámoló készítési kötelezettségeket sorolom fel. Majd elemzem a kórház ágy kihasználását és az intézmény tulajdonában lévő cég várható bevételeit és annak részleteit, ezen kívül még a társaság kötelezettségeit is. Negyedik részben kitérek a 2013. évi előirányzatok változására és befolyásoló tényezőkre. A különböző dologi kiadással szemléltettem a 2012. és 2013. év közötti változást és elemzem ezek okait. Mérlegelemzésnél az eszközök és forrás oldal elemeit mutató számok alapján mutatom be.