Az értékesítés, készletek és a gyártástervezés folyamata a Schneider Electricnél - Belső László
A logisztikai kialakulása és a katonai rendszerekben való megjelenése. A II. világháború után a gazdasági életben való alkalmazásának lehetőségei. A gazdasági életben való térhódításának lépcsőfokai a tevékenység megváltozása és az alkalmazott módszerek megjelenése. A logisztikai és az ellátási lánc fogalmának meghatározása és tevékenységük közti különbség megállapítása. A globalizáció hatásának ismertetése a társadalomra és a logisztika fejlődésére nézve, továbbá az alkalmazásának hangsúlyosabbá válása. A logisztikai rendszer értelmezése, szerkezetének bemutatása. A rendszer kimenete, a költségek rétegződése az árbevételben. Logisztikai termék létrehozásának folyamata, „pull” és „push” rendszer közti különbségek. A logisztikai tevékenység célkitűzései, továbbá az alapelveinek meghatározása és a 9M elv részletezése. Logisztikai rendszerek csoportosítása, tevékenységi terület, funkciók, alkalmazott technikák és működési célok szerint, továbbá a logisztika alkalmazási területeinek az ismertetése. Az ellátási lánc szerepének a felértékelődése, a beszállítókkal és a vevőkkel való együttműködés fontossága. A vállalati értékteremtés folyamata a vállalati határon túlmenően a beszállítókkal és a vevőkkel. Az ellátási lánc és az üzleti hálózat értelmezése, az ellátásilánc-menedzsment tevékenység feladata, az ellátási lánc főbb jellemzőinek a meghatározása. Az ellátási lánc kialakításához szükséges lépések meghatározása és ismertetése, az ellátási lánc struktúrájának meghatározása, a kialakult kapcsolatok kezelése és a kialakult ellátási lánc értékteremtő folyamatai. A Schneider Electric vállalat rövid történelmi ismertetése. A Schneider Electric globális ellátási lánca, az ellátási láncról való elképzelése és a stratégiai céljai. A Taiolored Supply Chain, vagyis a személyre szabott ellátási láncának 1.0, tovább 2.0 változatának az ismertetése. A 2.0 változat során létrehozott öt darab személyre szabott ellátási lánc részletes bemutatása. Az SIOP, vagyis az ellátási láncok működését támogató menedzsmenttevékenység ismertetése. Az öt lépésből álló SIOP folyamat részletes bemutatása. A kínálat-, kereslet- és az ellátásmenedzsment tevékenységének feladatai, továbbá a gyártási ütemterv folyamata az SIOP tevékenység során.