Az Anton Kft logisztikai rendszere, megoldásai, beszerzési rendszere és informatikai támogatása - Márton Renáta
Záródolgozatom az Anton Kft logisztikai-és beszerzési rendszerének bemutatása köré épült. Röviden bemutattam a Társaság megalakulását és fejlődését a kezdetektől napjainkig. Ismertettem a Kft nemzetközileg is elismert szerepét a szerszámgyártás és a fröccsöntés területén. Bemutattam az MFG Pro vállalatirányítási szoftvert, melynek használata körbeölel a tervezéstől a kiszállításig minden munkafolyamatot. Gyakorlati félévemet a Kft Anyaggazdálkodási osztályán töltöttem, ahol legfőképp a logisztikai és beszerzési folyamatokba sikerült betekintést nyernem. A dolgozatban ismertettem a beszállítók kiválasztása során alkalmazott elveket, s a partnerek értékelésének fontosságát is. Részleteztem az Anton Kft beszerzési rendszerét, valamint röviden kitértem a konszignációs raktár bemutatására is. Részletesen bemutattam a beszerzés folyamatát, valamint azt is, hogyan készül el egy megrendelés a Kft-nél. Kitértem még a veszélyes anyagok megrendelésének speciális folyamatára.