Az önkormányzati rendszer átalakulása Magyarországon - Deli Renátó
Szakdolgozatomban áttekintem az önkormányzati törvényeket illetve az ezzel kapcsolatos tudnivalókat. Az 1990. évi LXV tv. Magyarországi helyi önkormányzatairól című részben kitértem minden egyes hatáskör, feladatkör, gazdálkodás, felügyelet pontok részletes ismertetésre illetve a problémák és megoldások magyarázatára. Az új önkormányzati 2011. évi CLXXXIX törvény Magyarország helyi önkormányzatairól részben bemutattam az ezzel kapcsolatos fontos feladatokat. A helyi önkormányzat szerveket és egyben működésüket is. Dolgozatom végére pedig gyakorlati helyem Hévíz Város Önkormányzatának működésére tértem ki. Ezen belül pedig részletesen taglaltam a megadott intézmények működését. Bízom benne, hogy dolgozatommal sikerül betekintést nyújtanom e törvények ismeretébe.