Hévíz Város Önkormányzat szervezeti és intézményi működése - Kiss Balázs
Szakdolgozatomat a Hévíz Település történet áttekintésével kezdtem, ott kifejtettem, hogy Hévíz hogy alakult fürdővárossá a Római kortól kezdve egészen napjainkig. Illetve hogy alakult közösségből várossá. Majd az Önkormányzati működés jogszabályinak háttereit vizsgáltam meg, hogy és miképp működnek Magyarországon az önkormányzatok rendszerei. Az önkormányzat bevételeinek fő forrása a saját bevételekből, az átengedett központi adókból valamint az állami támogatásokból áll. A saját bevételeken belül a helyi adókból származik a legtöbb bevétel. Dolgozatom további részében lakóhelyemhez közeli Hévíz város önkormányzatának bemutatásával foglalkoztam, vagy is annak kötelező és önként vállalt feladatait illetve Hévíz város intézményeinek működését vizsgáltam meg a rendelkezésemre álló adatok alapján.