A hitelek alakulásának vizsgálata az FHB Bank példáján keresztül - Imre Diána
A dolgozat célja volt, hogy az FHB adatain keresztül rávilágítson arra, hogy egyre kevésbé tudnak a bankok hitelt kiadni. A dolgozat fejezeteit, s felépítését aszerint alakítottam ki, hogy melyek azok a legfontosabb tényezők az elmúlt évek során melyek ezt a hatást okozhatták. A dolgozatot ennek értelmében az FHB bemutatásával kezdtem, majd a hitelek típusaira, illetve a hitelezés részletesebb vizsgálatára, elemzésére tértem ki. Először a kiváltó okokat keresve a 2008-as világválság kialakulását és hatásait vizsgáltam. Mivel ezek erősen kiterjedtek a hitelezés eddigi alakulására, így kezdetnek maga a válság előzményeinek és okainak feltárásával, folyamatának bemutatásával, vezettem be a hitelezés mai állapotának elemzését. Ezután szűkítve a válság hatásainak körét, a hitelezés magyarországi alakulásának vizsgálata került előtérbe 2010. után, melyhez az elmúlt évek kiadott hiteleinek adatai alapján mutattam be. Tovább haladva és a vizsgált kört szűkítve az FHB Bank népszerű hiteleinek kiadási alakulását, mennyiségét igyekeztem bemutatni a bank hiteles adatai segítségével.