Szolgáltatás innováció bemutatása a Gránit Gyógyfürdő Zrt-nél a vendégkör megtartására - Horváth Zsolt
Szakdolgozatom fő témájának az innovációt választottam, elsősorban azért, mert mindig érdekelt a téma, kerestem mindenben az újításokat, a további fejlesztési lehetőségeket, optimalizálást. Másrészről pedig azért, mert rendkívül fontos dolog egy-egy szervezetben és az emberiségre is folyamatosan komoly hatásokat gyakorol. Egyetemi tanulmányaim alatt is sokszor érintettem a fogalmat, és minél többet tanultam róla, annál jobban foglalkoztatott, így viszonylag hamar megfogalmazódott bennem, hogy ebben a témában szeretném a szakdolgozatomat elkészíteni. Szakmai gyakorlatomat mindenképpen egy innovatív vállalatnál szerettem volna elvégezni, így nagyon örültem, hogy a több mint fél évszázados zalakarosi Gránit Gyógyfürdő Zrt-nél tölthettem a gyakorlati félévemet. Szakdolgozatom két fő részből áll: az innováció elméleti megközelítése után a gyakorlati példa keretében bemutattam a zalakarosi fürdőt és egy innovációs projektjét, amely egy vendégkör megtartására irányuló szolgáltatás innováció, nevezetesen a belső gyermekvilág kialakítását, és fedett fürdő felújítását. Ismertettem az okokat, melyek szükségessé tették a beruházást – látogatói létszám csökkenése, ezáltal árbevétel- és eredménycsökkenés, a projektcélokat, majd a megújult szolgáltatást és annak elemeit. A gyakorlati rész végén megvizsgáltam, hogy a projekt tervezése során kitűzött célokat sikerült-e elérni, ehhez a célokat összevetettem a projekt megvalósítását követő évek mutatószámaival. Dolgozatom végén további fejlesztési lehetőségeket fogalmaztam meg a zalakarosi fürdő számára.