FinTech - Eckert Emília Viola (Válogatott tanulmányok kutató hallgatók munkáiból az EFOP 3.6.1-16-2016-00012 számú projekt keretében végzett kutatások eredményeiből, 2019)
Ez a kutatás arra kíván választ adni, hogy a digitális megoldások és személyre szabott tanácsadás hogyan fogja befolyásolni az ügyfelek befektetési hajlandóságát. Az Y generá ció szkeptikus a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban. Vajon vissza tudják építeni a cégek az elvesztett bizalmukat, hogy ezt a demográfiai csoportot is megszólíthassák és megtarthassák? A digitális megoldások lehetővé teszik az aktívabb portfóliókezelést. Ez a tanulmány megvizsgálja, hogy a vagyonkezelő cégek képesek leszneke csökkenteni az ügyfelek kockázatait a sokkal hatékonyabb portfóliókiegyensúlyozáson keresztül. A kutatás átfogóan bemutatja, hogy a termékközpontú tanácsadást hogyan fogja leváltani az ügyfélközpontú tanácsadás a vagyonkezelési ágazatban.