Is Urban Farming the Green Economy of the Future?! - Varga Zsuzsanna (Pandémia – fenntartható gazdálkodás – környezettudatosság, 2022)
Napjainkban óriási az érdeklődés a fenntartható gazdálkodás és növekedés gyakorlatban történő megvalósítása iránt, amely elsőként, az 1987-ben megjelent ENSZ jelentés központi gondolata volt. Előadásunkban ennek valóra váltási lehetőségeit és mozgató rugóit keressük, valamint bemutatjuk a tovább fejlesztési lehetőségeket. Hogyan lehet a pénzügyi számvitel adatait alkalmazni és a kapott eredményeket értelmezni a vállalati növekedés, fenntartható növekedés és fejlődés méréséhez? Milyen operatív és stratégiai lehetőségekre utalhat az SGR növekedési ráta egy induló, de rendkívül innovatív magyar mezőgazdasági startup vállalkozás esetében? Az SGR növekedési ráta befolyásoló tényezőinek feltárása és alkalmazása hogyan segíti a skálázható növekedési stratégia meghatározását, realizálását és kontrollját? Eset- és szituációelemzést végzünk a magyar tanácsadói világból. Kvantitatív technikát alkalmazunk, amely a saját fejlesztésű FINel pénzügy diagnosztikai és értékalkotó szakértői rendszer. A vizsgálatunkban igazoljuk a fenntartható gazdálkodás és az SGR növekedési ráta elméleti felfogásmódja mellett az üzleti gyakorlatban történő alkalmazási lehetőségeit. Indokoljuk a vállalati életciklusokra igazított fenntartható pénzügyek kidolgozását, mint a holisztikus szemléletben történő fenntartható vállalati menedzselés alapját.