Vibromotorokkal megvalósított rezgéskeltő berendezés tervezése - Decsi Péter (XXVIII. Nemzetközi Gépészeti Konferencia – OGÉT 2020: 28th International Conference on Mechanical Engineering, 2020)
Megterveztünk egy rezgéskeltő berendezést, amely többfunkciós, alkalmas gépjárművek futóművének modellezésére nagy frekvenciás, kis amplitúdójú vibráció létrehozásával. Az eszköz vibromotorokalkalmazásánalapul, amelyekben excentrikusan elhelyezett tömeg forgása során centrifugális erő keletkezik. A szerkezetet rugókra helyezve olyan lengő rendszert kapunk, amellyel egy vagy két tengelyű rezgés hozható létre.