A KKV-szektor hitelezési tendenciának értékelése MNB adatok alapján - Márkus Mónika (TÁRSADALOM – GAZDASÁG – TERMÉSZET: SZINERGIÁK A FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSBEN, 2023)
Kutatásomban a hazai kis-és középvállalati szektor hitelezési tendenciáit vizsgálom szem előtt tartva az elmúlt időszak krízis pontjait. Hiszen vállalkozások a 2008-as gazdasági világválságot követen épp hogy kezdtek gazdaságilag fellendülni, azonban 2020 márciusában újabb nehézséggel, a Covid-19 vírussal kellett szembenézniük. Mely számos vállalkozást pénzügyileg-gazdaságilag nehéz helyzetbe hozott. Ezen csapásból még ki sem lábalva 2022 év elején kitörő orosz-ukrán háború újabb akadályokat gördített a vállalatok, különösképpen a KKV-szektor szereplői elé. Vizsgálatom során a hazai KKV-k hitelpiaci lehetőségiet térképezem fel.