Benchmarking a sütőiparról

Szakdolgozatom részletes összefoglalójában szeretném elmondani, hogy mégis miről szól ez a kutatási téma és mit tartalmaz a szakdolgozatom jelen állapotában. A szakdolgozat írás egy 2019-ben indult vállalati kutatás tovább vitt eredményeit foglalja össze, amellyel a Zalaco Sütőipari Zrt. bízott meg...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Martinov Zsolt
Format: Manuscript
Language:Hungarian
Online Access:Dokumentum-elérés
Dokumentum-elérés
LEADER 03736nta a2200241 i 4500
001 dolg25763
005 20210914100851.0
008 210914suuuu hu om 0|| hun d
040 |a PEREPO DOLGOZAT  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Martinov Zsolt 
245 1 0 |a Benchmarking a sütőiparról  |h [elektronikus dokumentum] /  |c Zsolt Martinov 
520 3 |a Szakdolgozatom részletes összefoglalójában szeretném elmondani, hogy mégis miről szól ez a kutatási téma és mit tartalmaz a szakdolgozatom jelen állapotában. A szakdolgozat írás egy 2019-ben indult vállalati kutatás tovább vitt eredményeit foglalja össze, amellyel a Zalaco Sütőipari Zrt. bízott meg (továbbiakban: vállalat). A kutatás alapvető célja a magyarországi, azon belül is a dunántúli sütőipari piac elemzése és a résztvevőinek a pozicionálása. A kutatás két fő részre lett bontva. Az első rész egy honlapkutatás volt, amelyben a vállalatok weboldalait elemeztem és kerestem bennük felhasználható és átvehető gyakorlatokat. Itt kerestem marketing anyagokat, vevői kommunikációra információkat, fenntarthatósági irányultságú megoldásokat és termékpaletták közötti eltéréseket. Ezeket a kiszűrt adatokat összehasonlítottam a vállalatban használt mindennapi tevékenységekkel és ezek alapján létrehoztam egy értékajánlatot, amivel véleményem szerint javítani lehetne a mindennapi tevékenységeket. A szakdolgozat második része egy vevői felmérés volt, amelyben egy kérdőíves megkérdezéssel próbáltam a vállalati értékeket megtalálni és megfigyelni, hogy mire van szüksége a vásárlóknak. Ezt a kérdőíves felmérést 580 ember töltötte ki, akiknek a válaszait a szakdolgozat melléklete tartalmazza. A kérdőívben 18 kérdést tettem fel. A kérdések első részében arra kerestem válaszokat, hogy mekkora összegben, milyen időközönként és milyen üzletekben vásárolnak a fogyasztók. Itt kereslet terelési ötleteket, javítási lehetőségeket ajánlottam és olyan cégeket is találtam, amelyek nem szerepelnek az elemzésemben, de esetlegesen a jövőbeli vizsgálatuk után új információkhoz juthat a vállalat. Ezután rátértem a vállalatra, ahol direkt specializálva tettem fel kérdéseket. Itt érintettem az üzleteink, alkalmazottjaink tevékenységét és felszereltségét, emellett próbáltam a Zalaco üzleteket is pozicionálni elhelyezkedésük szerint. Természetesen a termékpalettára is kitértem, ahol felmértem, hogy preferálnak-e a fogyasztók egyes termékcsoportokat (pékáru, tejtermék, cukrásztermék). A termékpalettában kihagyhatatlan rész volt a trendekhez igazított termékek megjelenése (Felgyorsult fogyasztói társadalom, Egészséges életmód hangsúlyozása) a bio-, mentes élelmiszerek az ételallergiások számára vagy az egészséges táplálkozás híveinek. A vevői felmérés és a honlapkutatás adatainak elemzése és átvizsgálása után a szakdolgozatot egy ajánlással zártam, amelyben elmondtam a véleményem, hogy mivel lehetne javítani a vállalat piaci helyzetét és így növelni a versenyelőnyét. 
695 |a benchmarking 
695 |a honlapkutatás 
695 |a kérdőíves vizsgálat - véleménykutatás 
695 |a vállalkozás helyzete 
695 |a versenytársak 
695 |a vevői felmérés 
695 |a Zalaco Sütőipari Zrt. (Zalaegerszeg) 
700 1 |a Balázsy Zoltán  |e ths 
856 4 0 |u https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25763/1/martinov_zsolt_2021jan_publikus.pdf  |z Dokumentum-elérés  
856 4 0 |u https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25763/2/martinov_zsolt_2021jan_publikus_nyilatkozat.pdf  |z Dokumentum-elérés