|
|
|
|
LEADER |
02168nta a2200241 i 4500 |
001 |
dolg26237 |
005 |
20231107115841.0 |
008 |
231107suuuu hu o 0|| hun d |
040 |
|
|
|a PEREPO DOLGOZAT
|b hun
|
041 |
|
|
|a hun
|
100 |
1 |
|
|a Farkas Flóra
|
245 |
1 |
0 |
|a Vírusosan mennyit fogyasztunk?
|h [elektronikus dokumentum] :
|b Az élelmiszer-kiskereskedelem helyzete a válság alatt /
|c Flóra Farkas
|
520 |
3 |
|
|a A kutatásom fő célja, hogy megvizsgáljam, milyen hatással volt a pandémia a fogyasztásunkra, mindezt az élelmiszer-kiskereskedelmi vállalkozások helyzetelemzésén keresztül szemléltetve. Kiemelném, hogy a kutatás során a vállalkozási oldalról, teljesítményük mérésén keresztül vizsgálom a fogyasztás lehetséges változását 2018-2020 közötti gazdasági években. A kereskedelmi szektoron belül kutatásom fókuszába az élelmiszer-kiskereskedelem helyzetét állítottam. Ennek oka, hogy a kiskereskedelem a végső fogyasztók – vagyis a háztartások – számára kínálja elsődlegesen termékeit. Másrészről pedig azért az élelmiszer árucsoportot emeltem ki, mivel 2020-ban a kiskereskedelem döntő többségét az élelmiszer jellegű kereskedelem tette ki. Ezen túl az általam megvizsgált áruház-láncok a fő tevékenységük mellett melléktevékenységként egyéb árucsoporthoz tartozó árucikkeket is kínálnak a fogyasztók számára. Az elmúlt időszak a járványról szólt, ennek következtében az általam választott téma feldolgozása mindenképpen aktuálisnak tekinthető. Ha a vírus korábbi hullámaihoz hasonlóan korlátozások várhatóak, az újra komoly hatással lehet az élelmiszer-kiskereskedelemre.
|
695 |
|
|
|a Covid-19 - Koronavírus
|
695 |
|
|
|a Covid-19 járvány - Koronavírus járvány
|
695 |
|
|
|a fogyasztás
|
695 |
|
|
|a fogyasztó - vásárló - vevő
|
695 |
|
|
|a piac - piaci környezet
|
695 |
|
|
|a kiskereskedelem
|
695 |
|
|
|a élelmiszer-kereskedelem
|
695 |
|
|
|a empirikus kutatás
|
700 |
1 |
|
|a Antal Anita
|e ths
|
856 |
4 |
0 |
|u https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/26237/1/farkas_Fl%C3%B3ra_TDK%20dolgozat_2021.pdf
|z Dokumentum-elérés
|