A fenntartható ellátási lánc elmélete és gyakorlata Magyarországi vállalatoknál

Szakdolgozatomban egy aktuális témát dolgoztam fel, ami a fenntartható ellátási lánc elméletét, és gyakorlatát mutatja be három magyarországi vállalatnál. Azért emellett a téma mellett döntöttem, mivel egyre többen foglalkoznak ezzel, ami a környezetre, a gazdaságra, és a társadalomra is kihat. Dolg...

Full description

Bibliographic Details
Main Author: Háry Aliz Lilla
Format: Manuscript
Language:Hungarian
Online Access:Dokumentum-elérés
LEADER 02807nta a2200277 i 4500
001 dolg25809
005 20230103145224.0
008 210921suuuu hu om 0|| hun d
040 |a PEREPO DOLGOZAT  |b hun 
041 |a hun 
100 1 |a Háry Aliz Lilla 
245 1 2 |a A fenntartható ellátási lánc elmélete és gyakorlata Magyarországi vállalatoknál  |h [elektronikus dokumentum] /  |c Aliz Lilla Háry 
520 3 |a Szakdolgozatomban egy aktuális témát dolgoztam fel, ami a fenntartható ellátási lánc elméletét, és gyakorlatát mutatja be három magyarországi vállalatnál. Azért emellett a téma mellett döntöttem, mivel egyre többen foglalkoznak ezzel, ami a környezetre, a gazdaságra, és a társadalomra is kihat. Dolgozatom első részében azt fogalmazom meg, hogy mi is az ellátási lánc és a fenntarthatóság, majd, hogy a vállalatok miért foglalkozzanak az ellátási láncuk fenntarthatóságával, továbbiakban bemutatom a környezeti társadalmi szempontokat, amelyek a beszerzésből, kommunikációból, beszállítóválasztásból, mérés eszközeiből, beszállítói kódexekből, szabványokból, környezetirányítási rendszerekből, és a beszállító-fejlesztési tevékenységekből áll, továbbá ismertetek pár elméleti modellt. A fenntarthatóság maga, mint téma egyre fontosabb lesz a mai világban a vállalatok számára ezért a dolgozatom második felében három, Magyarországi vállalatot elemzek, a Coca-cola KBD Magyarország Kft.-t, McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft.-t, Eisberg Hungary Kft-t. A vállalatok kiválasztása random történt, de ha megnézzük 3 különböző vállalatot választottam, hiszen egy étteremhálózatot (McDonald’s), egy palackozó üzemet (Coca-Cola), és egy salátafeldolgozó üzemet (Eisberg) vizsgáltam meg. Első körben mindhárom vállalatot röviden bemutatom, majd egy rövid ismertetést írok a gazdasági hatásaikról, majd megfogalmazom a fenntarthatósági törekvéseiket, és a beszállítói láncuknak a fenntarthatóságát. 
695 |a beszállítás - beszállító 
695 |a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. (Dunaharaszti) 
695 |a Eisberg Hungary Kft. (Gyál) 
695 |a ellátási lánc - ellátó hálózat 
695 |a élelmiszeripar 
695 |a fast movig consumer goods - FMCG 
695 |a fenntartható ellátási lánc menedzsment 
695 |a fenntarthatóság 
695 |a gyorsan forgó fogyasztási cikkek - Fast Moving Consumer Goods - FMCG 
695 |a McDonald’s Magyarország 
695 |a sustainable supply chain management - SSCM 
700 1 |a Horváth Zsolt  |e ths 
856 4 0 |u https://perepo-dolgozat.uni-pannon.hu/id/eprint/25809/1/h%C3%A1ry_al%C3%ADz_lilla_2021m%C3%A1j.pdf  |z Dokumentum-elérés